Ideologi 

Hvalp fra os: 


Vil du købe en hvalp fra Kennel Feel Happy har du formentlig nogen forventninger, til mig som opdrætter og til en eventuel kommende hund, ligesom jeg har forventninger til jer som hvalpekøber.


Jeg vil her beskrive mine tanker bag mit opdræt, hvordan vi præger hvalpene, hvad kan i forvente af mig og hvilke forventninger har jeg til jer som hvalpekøbere. 


En Labrador Retriever er ikke bare en Labrador Retriever. Der er mange typer, både af den gammeldags model også  kaldet udstillingsmodellen og i jagtmodellen. Typerne er forskellige og egner sig til forskellige formål. De findes  i 3 farver (sort, brun og gul) med varianter af den gule farve fra næsten hvid til næste rød. 


Hos Kennel Feel Happy er vores Labradors af gule og sorte jagtlinjer. Kært barn har som bekendt mange navne, så Labradors af jagtlinjer er også den type som nogen kalder Fieldtrail eller Formel 1. 


Det betyder, at vi avler ud fra målet om at opdrætte racetypiske hunde med gode arbejdsegenskaber, som egner sig til den aktive familie der vil vil bruge hunden på jagt, til markprøver eller anden form for hundesport eller andre aktiviteter, hvor hunden får lov at bruge sin arbejdslyst og sine medfødte instinkter.

Vi har også et mål om at opdrætte sunde og stærke hunde mentalt og fysisk med det dejlige temperament, som er racens adelsmærke. Vilkår for køb af hund hos os: 


En hvalp fra Kennel Feel Happy koster 12.000 kr

Incl. i prisen er følgende:


 • DKK Stambog
 • DKK købskontrakt
 • Sundhedsattest 
 • Prægning og miljø i særklasse
 • Hvalpemappe med foderplan, råd og vejledning
 • Hvalpe-pakke med lidt godt til hvalpens start hos dig
 • Tilbud om 6 x hvalpetræning 
 • Lukkeet Facebook gruppe med mulighed for råd og  vejledning hele hundens liv
 • Krav om HD/AD fotografering, når hunden er 1 år                                                                                    
 • Mulighed for 6 mdr. medlemsskab af Dansk Retriever Klub (DRK)
 • Mulighed for 6 mdr. medlemsskab af Retrivernes jagthundeklub (RJK) 

  

Når hvalpene er født, vil vi gå listen med reservationer igennem og kontakte jer for at bekræfte jeres bestilling.


Vi har en forventning om, at man er klar til at få hvalp i huset, og at man henter den når den fylder 8 uger.  

At være KLAR betyder at man har arrangeret det sådan at der er nogen hjemme hos hvalpen i minimum 2 uger, så den langsomt men trygt kan vende sig til sine nye omgivelser med alt hvad det indbære incl. at skulle være alene hjemme. 
Hvalpe tiden hos os   


Jeg anser det som min fornemmeste opgave som opdrætter, at klæde hvalpene rigtig godt på inden de forlader os som 8 uger og jeg gør mit ypperste for at socialicerer og præge dem efter alle kunstens regler. 


De fødes i " Fødekassen " i hundeværelset. Hvor de opholder sig de første par uger. Når de er klar til mere plads at boltre sig på og flere udfordringer kommer de ind i hvalpegården i stuen, hvorfra de også har adgang til haven, alt efter vejret.


I den første fase af hundens liv fra 0-14 dage, kaldes den neonatale fase, og her udvikler hvalpens nervesystem sig. Man kan med Biosensor programmet styrke hundens evne til at håndtere generel stresspåvirkning samt øge modstandsdygtigheden imod sygdom. Biosensor programmet udføres fra 3.- ca. 16. levedag.  


Imens hvalpene bor i stuen vænnes de til dagligdagens lyde som forskellige mennekser/børn der kommer og går, lyde fra køkkenet og de maskiner der larmer fra et køkken. De høre tvét og radioen, og vi afspiller lyd cdér med f.eks. nytårsskyderi og trafik lyde for hvalpene.
Hvalpene præcenteres for meget forskelligt stimulerende legetøj og vildtfært undervej i opvæksten. 


Hvalpene flyttes ud i garagen når de bliver  6-7 uger. Her er det indrettet så de har et lunt og trygt sted at putte og masser af overdækket plads i garagen med forskellige balance redskaber at boltre sig på.

Er vejret til det, åbnes der ud til haven, så hvalpene selv kan løbe ind og ud. Det styrker dem yderligeremotorisk og har betydning for deres renlighedstræning senere.  


Vi har hvalpene med ude at køre ture i bil, og de kommer med i skoven og til stranden. Fra hvalpene er ca. 3 uger, serverers der  opblødt hvalpefuldfoder til dem. 
Når hvalpene fodres, fløjter vi vores hjemkalds fløjt. Det vænner dem til, at fløjtelyde betyder noget positivt og allerede fra de er små vænner de sig til at komme, når vi fløjter på dem.


Hvalpene bliver hvalpetestet som 7 uger. Dette er for at give det bedste udgangs punkt for at matche den hvalp som passer bedst med hvalpekøberens ønsker til deres kommende hund. Det betyder altså at man umiddelbart ikke selv kan vælge sin hvalp og at hvalpene først bliver fordelt efter testen. 

Nogle vil syntes det er træls at man ikke får den lille vaps som man forelskede sig i allerede ved første besøg. Men det vil være tåbeligt for alle, hvis den hvalp som viser størst jagtbegær og gåpåmod kommer ud til en familie som har ønsket sig en rolig familiehund til lydigheds træning eller andet og den så ikke skal bruges på jagt. Det giver frustreret hunde og ejere. 


Hvalpene får dyrlæge check og bliver chippet.

De er dækket af antistoffer fra tævens vaccine de første 12 uger af deres levetid og derfor bliver de ikke vaccinet hos mig. 


I forhold til vaccine, så er der næsten lige så mange meninger som der er dyrlæger. Jeg har valgt at følge vaccinations guidelines anbefalingerne fra WSAVA ( The World Small Animal Veterinary Association) som min dyrlæge naturligvis også følger. 


Anbefalingen er, at man IKKE skal vaccinere rutinemæssigt og dermed kun vaccinere med de anbefalede basis vacciner når det er nødvendigt. Da hvalpen er dækket af antistoffer fra moderen til den er mellem 12-16 uger gammel vil en vaccine som 8 uger være udnødvendig. Det er ligeledes et utroligt sårbart tidspunkt at vaccinere hvalpen som 8 uger, fordi hvalpen typisk flytter hjemmefra som 8 uger. Når en vaccine gives, går immunforsvartet på overarbejde i en lille uges tid for at danne antistoffer mod den sygdom der sprøjtes ind. Når hvalpen skifter miljø og udsættes for nye bakterier samtidig med at immunforsvaret arbejder over på vaccinedelen, så kan man sige at der efterlades en "åben port" for de nye bakterier, som kan medvirke til at ens nye hundehvalp kan få diarre, blærebetændelse etc. 


Her er hvad min dyrlæge skriver på deres hjemmeside: 

Vaccination af hvalpe

Hvis tæven har været regelret vaccineret vil den danne antistoffer som beskytter hvalpene godt de første mange leveuger. Dette , da tævens råmælk ( som indeholder beskyttende antistoffer ) kan optages af hvalpens tarm de første par døgn. – Det er blandt andet derfor, det er vigtigt at hvalpene hurtigt får mælk fra tæven. Derefter vil man typisk foretage basis-vaccinationerne af hvalpen som følger :  Første gang ved 12 ugeres alderen. Anden basis-vaccination gives ca. 3-4 senere. – Hvis tæven ikke har været vaccineret (og dermed ikke har kunnet give beskyttende antistoffer til hvalpen ) kan der være rationale i at vaccinere hvalpen allered når den er 6 uger gammel og derefter som tidligere angivet. Kilde Vejle Dyrehospital